Kunstwerken met een gebruiksfunctie
Cor de Ree is geboren in Maastricht, maar al op vroege leeftijd verhuisd naar Roermond. Zijn vader werkte als hovenier, maar was daarnaast altijd aan het tekenen en schilderen. Iets dat hij heden ten dage op hoogbejaarde leeftijd nog steeds doet. Een inspiratiebron voor zoon Cor die zichzelf op jonge leeftijd al inbeeldde dat hij later met immens grote schilderijen aan de slag zou gaan. De gang naar de kunstacademie (in Maastricht) lag voorde hand. Toch kwam hij daarbij niet uit bij het schilderen, maar was hij veelmeer aangetrokken tot het maken van etsen en grafische werken.
Na de kunstacademie moest Cor in dienst. Cor: "Gelukkig was het maar een korte periode, maar eigenlijk had ik nog geen idee wat ik wilde gaan doen. Verder gaan met wat ik op de academie deed, daar had ik geen zin in. En omdat ik meer eigenschappen van mijn vader heb meegekregen, wilde ik naar Wageningen om landschapsarchitectuur te gaan studeren. Ik heb nog een tussenstudie moeten doen om te worden aangenomen, maar toen ik eenmaal zover was om aan de studie te beginnen, ik had de beurs op zak, vroeg iemand of ik een kamerscherm voor hem wilde maken. Het zal rond 1988 geweest zijn." Dat moment bleek een keerpunt in Cor's leven. Hij koos voor de kunst en is niet aan de Wageningse studie begonnen. Zijn beslissing werd nog eens versterkt, toen een galeriehouder hem zei dat hij door moest gaan met zijn koper-zink-glascreaties omdat hij daar wel brood in zag. Cor: "Van het een kwam het ander, na een kamerscherm, werd de eerste stoel 'geboren'. Opgevolgd door een tafel, een kroonluchter en weer wat later door een prieeltje in de tuin. Alles in die zelfde Art Nouveaustijl."
Cor de Ree kan zich helemaal verliezen in het maken van meubels van koper, zink en glas. De langgerekte meubels van Cor de Ree herken je al van een afstand. Tronen, Tafels, Banken, Luchters, Torens, etc. Het ene object heeft een vleugje Art Nouvea, Charles Rennie Mackingtosh of Neo - Gotiek, het ander iets Moors, Orientaals.......
Door deze mix van stijlen en de rauwe manier van afwerken ontstaat een heel eigen stijl.
Eerste kamerscherm en troon.